Piedaugavas novadu stāstnieku konkurss “Teci, teci, valodiņa” Lielvārdē

Piedaugavas novadu stāstnieku konkurss “Teci, teci, valodiņa” notika A. Pumpura Lielvārdes muzejā š.g. 23.novembrī, Uz konkursu bija ieradušies stāstnieki no Aizkraukles novada vidusskolas, Pļaviņu vidusskolas, I. Gaiša Kokneses vidusskolas, Baldones vidusskolas, Birzgales pamatskolas, Lēdmanes pamatskolas, Ogres centra pamatskolas, E. Kauliņa Lielvārdes vidusskolas, Lielvārdes pamatskolas, Jumpravas pamatskolas, Madlienas vidusskolas un Allažu tautas nama. Pavisam kopā konkursu piedalījās 30 skolēni, kas bija sagatavojuši priekšnesumam pasakas, anekdotes, atgadījumus no dzīves, ātrrunas.

Šī konkursa mērķis ir bērnu un jauniešu pilsoniskās līdzdalības, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā lietpratības veicināšana un iesaistīšanās Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un kopšanā.

Konkursā piedalījās 3 Lielvārdes pamatskolas skolnieces.

I pakāpes diplomu un Lielās stāstnieka/ces titulu uz Rīgu ieguva Amanda Jankovska (6.a klases skolniece), Katrīna Leščinska (6.a klases skolniece). Meitenes dosies uz fināla konkursu ”Teci, teci, valodiņa” Rīgā š.g. 3. decembrī. Veiksmi stāstniecēm konkursā!

II pakāpes diplomu un Lielās stāstnieces titulu ieguva Adele Miločkina (3.b klases skolniece).

Paldies skolotājiem, kas palīdzēja skolēniem sagatavoties konkursam! Paldies vecākiem par atbalstu, līdzjušanu!

Lielvārdes pamatskolas skolotāja Iveta