Koncerts “Princeses dārgumu lāde”

5.oktobrī 1.-5.klašu skolēniem bija iespēja noklausīties aizraujošo muzikālo izrādi «Princeses dārgumu lāde». Princeses lomu atveidoja talantīgā dziedātāja un aktrise Beāte Zviedre.

Pēc Vladimira Fedoroviča Odojevska 1834. gadā sarakstītās pasakas par mūzikas lādīti motīviem režisore Dace Micāne-Zālīte radījusi stāstu par Princesi, kurai izdevies ielūkoties muzikālajā lādē. Kopā ar viņu klausītājs uzzina dažādus mūzikas pasaules noslēpumus.

Skolēni varēja minēt dziesmas no pazīstamām animācijas filmām, atkārtot nošu nosaukumus, atpazīt dažādus mūzikas intrumentus. Skolēni kopā ar Princesi varēja dziedāt populāras dziesmas un aktīvi kustēties mūzikas pavadījumā. Koncerts bija izzinošs, krāsains, jautrs un ļoti skanīgs.

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros skolēni iepazīst kultūras norises mūzikā, teātrī, dejā, cirkā, vizuālajā mākslā, kino, arhitektūrā, dizainā, materiālajā un nemateriālajā kultūras mantojumā, literatūrā un grāmatniecībā, kas sniedz māksliniecisku baudījumu, raisa pārdomas par personīgi nozīmīgiem un sabiedriski aktuāliem jautājumiem, izklaidē un vienlaikus palīdz paplašināt redzesloku un apgūt mācību saturu.

Kultūrizglītības programma «Latvijas skolas soma» nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes tā attīstot kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, nostiprina sabiedrības izpratni par kultūras īpašo lomu personības attīstībā un 21. gadsimta zināšanu ekonomikā. Tā sniedz nozīmīgu ieguvumu kultūras nozarei, sekmējot jaunu kultūras produktu veidošanu bērnu un jauniešu auditorijai, paaugstinot radošo profesionāļu nodarbinātību, kā arī veidojot nākotnes auditoriju.